Henter indhold...
AlderSpor

Spor


Seksuelle overgreb skal ikke ties ihjel – de skal tales ihjel!

De psykiske, fysiske, følelsesmæssige og sociale problemer, der opstår som følge af seksuelle overgreb og de øvrige opvækstforhold kaldes senfølger. Hvor meget de præger er individuelt, men generelt er det symptomer, der gør livet meget svært og medfører en forringet livskvalitet.

Overgreb på børn, og voksnes senfølger heraf er et kæmpestort problem for såvel den ramte, for de pårørende samt for samfundet som helhed. Tabuisering, hemmeligholdelse samt manglende viden og forståelse er med til at opretholde problemerne.

Senfølger kan ofte vise sig som deres modsætning. F.eks. kan den basale mangel på tillid vise sig som en overdreven tillid; voldsom skyldfølelse kan vise sig som manglende evne til at føle skyld og tage ansvar; en dyb skamfølelse kan vise sig ved hæmningsløshed; en grundlæggende frygt kan vise sig som frygtløshed.

Senfølger kan også gøre det svært at fungere i samfundet og på arbejdsmarkedet. Kun 44% af de mænd og kvinder, der i 2012 har fået behandling på et af de frivillige centre, der arbejder med behandling af voksne med senfølger, oplyser, at de er i arbejde mod 65% procent for den øvrige del af befolkningen.

Med den rette behandling, der fokuserer på årsagen i stedet for symptomerne, er der grundlag for vedvarende bedring og heling.


Tilbuddet er til dig, som...

har været udsat for seksuelt overgreb og som gerne vil skabe et bedre liv for dig selv med senfølgerne heraf. 


Aktiviteter

Fandt du ikke det du søgte, eller opdagede du fejl ved et opslag?

Skriv til os
Kontakt os

Socialkompas i Odense Kommune administreres af Frivilligcenter Odense

Frivilligcenter Odense Odense Kommune
Top