Henter indhold...
AlderGratis og anonym telefonrådgivning til udtrapning af medicin

MedicinRådgivningen


Hvis du ønsker at blive udtrappet af psykofarmaka eller stærk smertestillende medicin som følge af livskrise eller somatisk lidelse, har du ofte ingen steder at gå hen. Du kan formentlig godt administrere udtrapningen selv, men bliver ofte meget hårdt ramt af abstinenser og senfølger, som kan være så invaliderende, at det er svært for dig at klare en almindelig hverdag. Du er for rask til en indlæggelse i psykiatrien og da du ikke er misbruger, men bruger af receptpligtig medicin, så afviser misbrugscentret dig også i døren. 

I denne situation er du meget velkommen til at ringe gratis og anonymt til os i MedicinRådgivningen.

Vi hjælper gerne med en udtrapningsplan, som du kan tage med til egen læge eller psykiater.

Du kan også ringe, hvis du har brug for en støttende samtale og hjælp til at håndtere abstinenserne og eventuelle senfølger efter en udtrapning.

Kernen og hjertet i vores rådgivning er at langt de fleste af os, selv har været der og har mærket en udtrapning på egen krop. Og det er vores erfaring, at den viden og støtte vi kan give dig, som er hårdt plaget af abstinenser, er meget unik og givende. Ofte er det første gang i meget lang tid, at du bliver mødt med forståelse og empati fra et andet menneske, som har stået i nøjagtig samme situation som dig.

Vi er her også for dine pårørende, som ofte mister pusten undervejs og der ligesom dig, har brug for at høre, at det bliver bedre igen. Det kan ofte virke som en aflastning for de pårørende, at de ved, at der findes et pusterum i MedicinRådgivningen, hvor de kan få fornyede kræfter til at kunne støtte dig.

Vi har også samtaler med den udskrivende læge, hvor der ofte bliver indgået aftaler om, hvordan din udtrapning skal forløbe, så du kommer bedst muligt ud ad din medicin.


Tilbuddet er til dig, som...

Er over 18 år og ønsker hjælp og rådgivning til udtrapning af psykofarmaka eller stærk smertestillende medicin, som du får mod stærke smerter eller somatiske lidelser.


Aktiviteter

Fandt du ikke det du søgte, eller opdagede du fejl ved et opslag?

Skriv til os
Kontakt os

Socialkompas i Odense Kommune administreres af Frivilligcenter Odense

Frivilligcenter Odense Odense Kommune
Top