Henter indhold...
AlderOnline støttegrupper til udtrapning af medicin

MedicinRådgivningen


Hvis du ønsker at blive udtrappet af receptpligtig vanedannende medicin (benzodiazepiner, sovemedicin, antidepressiva, antipsykotika, antiepileptika eller stærkt smertestillende medicin) har du ofte ingen steder at gå hen. Du kan formentlig godt administrere udtrapningen selv, men bliver ofte meget hårdt ramt af abstinenser og senfølger, som kan være så invaliderende, at det er svært for dig at klare en almindelig hverdag. Du er for rask til en indlæggelse i psykiatrien og da du ikke er misbruger, men bruger af receptpligtig medicin, så afviser misbrugscentret dig også i døren.

I MedicinRådgivningens støttegrupper kan du få støtte til din udtrapning. Du kan få råd og vejledning, undervisning og sparring med rådgivere og andre i samme situation.

Dette er ment som hjælp til selvhjælp, så du bliver bedre rustet til at klare hverdagen i de svære perioder.

Du får ligeledes mulighed for at danne fællesskaber med de andre, evt. også udenfor gruppen, i privat regi.

Støttegrupperne fungerer også som en aflastning for familie, venner og netværk. Mange i udtrapning er meget bevidste om, hvor krævende de kan være og at det kan slide på dem, som står dem nær.

I gruppen har du mulighed for at blive set, mødt, forstået og lyttet til – det er umuligt for den, der ikke har prøvet det på egen krop, at sætte sig ind i problematikken og forstå omfanget af problematikken.

Støttegrupperne mødes online hver anden uge.


Tilbuddet er til dig, som...

Er over 18 år og ønsker hjælp og rådgivning til udtrapning af receptpligtig vanedannende medicin, som du får mod stærke smerter eller somatiske lidelser.


Aktiviteter

Fandt du ikke det du søgte, eller opdagede du fejl ved et opslag?

Skriv til os
Kontakt os

Socialkompas i Odense Kommune administreres af Frivilligcenter Odense

Frivilligcenter Odense Odense Kommune
Top